Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

O ai e manumalo? O le paelo suau'u a le lalolagi tele ma le kesi e tau PK!

2023-11-17 16:34:06

O le lipoti lata mai tau tupe o loʻo faʻaalia ai o le CNOOC e lelei le faʻatonutonuina o tau i le kuata muamua e tolu, ma le tau o le suauʻu (tau atoa o paelo o le suauu) e US $ 28.37, faʻaititia le tausaga i le 6.3%. E tusa ai ma faʻaiʻuga o le afa muamua o le lipoti tau tupe o lenei tausaga, o le tau o le suauʻu e US$28.17, na faʻailoa e le au suʻesuʻe o le CNOOC o loʻo faʻamoemoe e toe pulea le tau o le suauʻu i lalo ole US $30 i le 2023.
O le tau maualalo ua avea ma fa'atauva'a autu a kamupani suau'u ma o le ki i le fa'aleleia atili o tupe maua ma le fa'afete'ena'i o le tulaga lamatia o tau o le suau'u. I le feagai ai ma le tele o mea le mautu i le maketi o suauʻu faʻava-o-malo o loʻo i ai nei, o loʻo taumafai kamupani suauʻu o le lalolagi e faʻaitiitia le tau ma faʻaleleia atili le lelei, taumafai e faʻaitiitia tupe faʻaalu le manaʻomia ma pulea lelei tau o galuega - aua e na o le pau lea o le auala e ola ai kamupani ma saunia atoatoa. mo le atina’e i le lumana’i. Fuafuaga.

O le tau o le paelo o suauu mo tagata tetele mai fafo

I le afa lona lua o le tausaga, na paʻu ai le tau o suauʻu faavaomalo mai le maualuga, ma o tupe mama a le tolu kamupani suauʻu ma kesi faavaomalo Total, Chevron, ma Exxon Mobil sa masani ona paʻu i le kuata lona tolu, faʻamaumau tupe mama fetuutuunai US$6.45 piliona, US$5.72 piliona, ma le US$9.07 piliona. A faatusatusa i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai, na latou paʻu i le 35%, 47% ma le 54%.
O loʻo faʻalavelave le tulaga, ma o le tau o le paelo suauʻu o se faʻaaliga o le atinaʻe e faʻavavau mo kamupani suauʻu tetele faavaomalo.

655725eo4l

I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia e le aofaʻi o tau, ma na paʻu ifo ai le tau faʻasolo mai le US$100/paila i le 2014 i le US$25/paila i le taimi nei; O le averesi o tau o le gaosiga o le BP i le Sami i Matu ua pa'u foi mai le maualuga e silia ma le US$30 i le paelo i le 2014. i lalo ifo o le $12 i le paelo.
Ae ui i lea, o kamupani suauʻu e pei o le Total ma le BP o loʻo i ai le tele o tupe teufaafaigaluega i le lalolagi, ma o le va o tau i le va i fafo, i luga o le sami ma le paʻu e tele. Fai mai ExxonMobil o le a faʻaitiitia ai le tau o le suauʻu suauʻu i Permian i le tusa ma le $ 15 i le paelo, o se tulaga naʻo maua i le tele o suauʻu suauu i Sasaʻe Tutotonu, ae o isi kamupani tutoʻatasi shale i Permian e leai ni faʻamaumauga lelei. .
E tusa ai ma le lipoti a le Rystad Energy, e na o le 16 kamupani suauu shale a Amerika o loo i ai le tau averesi o vaieli fou i le Permian Basin i lalo ifo o le $35 i le paelo; O le Exxon Mobil o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le gaosiga i le itulagi faʻalima i le 2024. E oʻo atu i le 1 miliona paelo i le aso, e mafai e le kamupani ona maua se tupe mama e $ 26.90 i le paelo iina.
E tusa ai ma le lipoti faaletausaga o le 2023, o le tau o le paelo o suauu mo le US shale suau'u poloketi a Occidental Petroleum e tusa ma le US$35. Na lipotia mai e Reuters e faapea, a o siitia mai le loloto o le viliina o le US Gulf of Mexico mai le maulu i le vai loloto, o le tau o le paelo o suauu i le itulagi o le a siitia foi mai le tusa ma le US $ 18 i le US $ 23 mai le 2019 i le 2022. E tusa ai ma faamatalaga mai. O le ofisa fa'atulafonoina o le tau a Rusia, o le tau i le paelo o le suauu mama a Urals na lafo mai uafu i le Baltic Sea e tusa ma le US$48.
I le fa'atusatusaina o le tau o paelo o suau'u i kamupani tetele, o lo'o i ai pea le tau o le CNOOC e sili atu nai lo kamupani suau'u faavaomalo e pei o le Total, Exxon Mobil, ma le BP.

O le tau maualalo o le tauvaga autu

I le faatusatusaina o lipoti tau tupe a le "Three Barrels of Oil" i le lua tausaga talu ai, o le tupe faasili a le CNOOC e maualuga atu i le 50%.
Fa'atasi ai ma le fa'asili o tupe mama e 35%, tulaga fa'apitoa ma le tau maualalo, ua avea ma fa'atauva'a autu a le CNOOC.
O lipoti tau tupe o le fa tausaga ua tuanaʻi o loʻo faʻaalia ai i le 2019, na mafai ai e le CNOOC ona pulea lelei le tau o paelo o suauʻu i lalo ole US$30 (US$29.78/paolo). I le 2020, na paʻu ai i se tulaga maualalo fou i le sefulu tausaga talu ai, na pa'ū i le US $ 26.34 / paelo, aemaise lava i le 2020. I le afa muamua o le tausaga, na oʻo ai le tau o le suauʻu paʻu a le CNOOC i le US $ 25.72 / paelo, ma o le a US $ 29.49. / paelo ma le US$30.39/paila i le 2021 ma le 2022. E le o aofia ai maketi i fafo. E tatau ona e silafia o le tau o le paelo o suauu mai CNOOC's Guyana ma Brazilian oil fields e sili atu ona maualalo, na o le US$21.